Přejít do hlavní nabídky

Zimní Slunovrat 21.12. 2021

Zimní Slunovrat 21.12. 2021

Zimní Slunovrat  letos nastane 21.12.2021 v 16:58

Zimní Slunovrat je spojený se začátkem zimy a návratem slunce, které nabývá na své síle a díky tomu se prodlužují dny. Když se na letošní datum podíváte, je speciální už od pohledu. Při součtu všech čísel se dostaneme k číslu 11. Číslo 11 je číslem mistrovství, intuice a velké mimořádnosti. Ohlašuje spojení s jedinečností, která je posílená o dualitu a její vibraci.

Naši předci, kteří byli napojeni na přirozené rytmy Země a kosmických těles, dobře znali významnost slunovratu a rovnodennosti. Vítali přechodové období, které znamenalo hlubší změny. Možná tito předci byli starší než samotní Slované, ale historicky to máme propojené právě s nimi a Kelty, kteří na našem území žili. Zapalovali ohně a tvořili rituály, které podporovaly jejich dobré živobytí na zemi. Dokonce Zemi darovali různé dary v podobě jídla, menstruační krve, vyřezaných sošek a dalších věcí, které pro ně byly významné. Zapalovali ohně a zpívali. Vítali přechod a oslavovali ho.

Co můžeme v tento den udělat my, moderní obyvatelé našich slovanských předků? Stačí, když se rozpomeneme na moudrost a přirozenost, kterou v sobě všichni neseme. Když se sejdeme s přáteli a společně si zazpíváme a napojíme se na významnost naší planety a všech elementů, které nás přímo ovlivňují. Na Slunce, které je pro nás životně důležité a zaslouží si náš obdiv. Možná není potřeba se před ním chránit, ale je potřeba nastavit mu svou tvář a nechat se prostoupit jeho silou. Na Měsíc, který svými pochody ovlivňuje vodu na celé planetě a je důležitý pro naše vnímání času.

Slunovrat je propojený s pocitem hluboké vděčnosti za vše, co máme. Úplně každý si může udělat chvilku pro sebe a napsat si seznam vděčnosti. Za co je ve svém životě vděčný a co by si přál změnit? Můžete si zapálit svíčku v úplné tmě a vnímat svoje vnitřní pochody. Právě v den slunovratu je vše konstelacemi zesílené a podporované, ničemu se meze nekladou.

Typy pro sebepéči: Napářkový rituál spojený s vděčností, doporučujeme práci s yoni vajíčkem, nebo yoni hůlkou. Do krystalů můžete vkládat své záměry. Pomažte své tělo oleji a dopřejte si masáž, kterou opečujete sama sebe. 

S láskou a vděčností, Monika.

Komentáře

Buď první kdo přidá komentář.