Přejít do hlavní nabídky

Jak na vaginální kvasinkovou infekci

Jak na vaginální kvasinkovou infekci

Jak na vaginální kvasinkovou infekci

 

Kvasinková vaginální infekce je způsobena nerovnováhou vnitřního prostředí ve vagíně i v těle celkově.

 

V posledních desetiletích je toto onemocnění stále na vzestupu co do četnosti výskytů. Lze ho považovat za civilizační onemocnění či za výsledek tělesné disharmonie typický pro naši dobu, způsob života a styl stravování. Když se Candida jednou přemnoží, není jednoduché ji dostat zpět pod kontrolu, ale možné to určitě je. Je to však silný soupeř. V dnešní době na ni přestávají zabírat běžně předepisované přípravky od lékařů i volně prodejné přípravky z lékárny, které ženy opakovaně vyhledávají. Abychom nad ní mohli zvítězit, je třeba jí správně porozumět.

 

 

Co je to kvasinková infekce?

 

V naší vagíně žijí běžně druhy bakterií, které tvoří přirozenou vaginální mikroflóru, která ve zdravém stavu vagínu chrání před zárodky mnoha onemocnění. Pokud je mikroflóra oslabená a do vagíny se dostane kvasinka, nejčastěji Candida albicans, přemnoží se a způsobí tak kvasinkovou infekci. Tento stav lze také popsat jako nerovnováhu mezi organismy, které žijí v našem těle. Vede to k tomu, že cizorodý návštěvník (kvasinka) se zabydlí a začne nám znepříjemňovat život.

 

Kvasinky se botanicky řadí mezi houby, které vylučují řadu toxinů do našeho těla. Kvasinky se nevyskytují pouze v našem vaginálním prostředí, ale cizopasí také v našem trávicím traktu. Trávicí trakt a vaginální prostředí jsou spolu velice úzce spjaty, jejich vstupy leží prakticky vedle sebe. Pokud máte přemnožené kvasinky ve vaginálním prostředí, máte je s největší pravděpodobností přemnožené také v traktu trávicím. Proto je potřeba k celé léčbě přistupovat zcela holisticky a nezaměřovat se pouze na danou oblast, kde se problém vyskytuje, ale začít tam, kde je to nejúčinnější, a to jsou naše střeva. Pokud máte Candidu již velmi přemnoženou, můžete pozorovat příznaky i na jazyku, který se potáhne bílou vrstvou a nejde z něj setřít.

 Pár tipů Jak na kvasinkovou infekci.

  • Kvasinka miluje cukr a to ve všech jeho podobách! Je tedy důležité odstranit z jídelníčku veškerý rafinovaný cukr, ale i fruktózu. Proto se doporučuje vyřadit veškeré ovoce až na malé výjimky jako jsou kyselá jablka, borůvky, maliny či ostružiny a rybíz.

 

  • Velmi důležitý je pohyb. Tělo potřebuje dostat více kyslíku do svých buněk. Kvasinka si ráda libuje v tmavém a mokrém prostředí, které je zakyselené. Čerstvý kyslík v buňkách jí dobře nedělá, jelikož zvyšuje zásaditost v těle.

 

  • Důležitá je detoxikace celého těla a zejména střev.

 

  • Velkými pomocníky jsou zelené potraviny jako je ječmen a chlorela, které přivádějí do těla spoustu živin a zároveň tělo detoxikují.

 

V České republice máme spoustu super potravin, které pomohou předcházet nákaze Candidou tím, že udržují v rovnováze vaginální mikroflóru. Patří mezi ně kvašené zelí, kvašená zelenina, česnek a zázvor.

 

  • Stěžejní je naše psychika a způsob, jak sami k sobě přistupujeme. Velkou roli hraje naše sexualita, zda jdeme za své hranice a děláme věci proti své vůli a nejsme v souladu se svým nitrem. Dále partnerský vztah je pravdivým ukazatelem našeho vaginálního zdraví.

 

Z mé vlastní zkušenosti vím, že vracející se kvasinky mohou být i somatickým příznakem, že je v partnerství a sexualitě něco, kde jdeme proti sobě a tělo nám to tak dává najevo aneb naše Yoni pláče. Důležité je zamyslet se, kde nejsem v souladu se svým životem a jaké změny mohu udělat, abych ve všech oblastech těla cítila zdraví, štěstí a naplnění. Vím, že tohle může být ta nejtěžší část, ale naprostá upřímnost sama k sobě je naprosto zásadní.

 

  • Z našich produktů, které podporují přirozenou vaginální mikroflóru, doporučujeme Detoxikační perly, Bylinnou napářku na Očistu a Svěžest Dělohy a skvělým pomocníkem je i velmi oblíbený Jamu Stick.

 

  • Vědomá pozornost k Yoni - vagíně, svědčí všem úrovním naší ženské podstaty! Z tohoto místa pramení velká část úspěchu, především v dlouhodobé prevenci kvasinek.

 

  • Z tradičních babských receptů doporučujeme zkusit užívání lichořeřišnicové tinktury (alespoň 3 týdny užívat 2x denně), která tělo zbavuje právě přemnožených kvasinek. Velmi zásadní je, abyste spolu s tinkturou omezily všechny překyselující potraviny, jako je cukr, bílá mouka a nadměrné požívání masa a mléčných produktů.

 

  • V první fázi přemnožení kvasinek doporučujeme aplikovat trochu medu přímo do vagíny. Med obsahuje mnoho probiotik, které pomáhají k návratu rovnováhy ve vagíně.

 

  • A co velmi doporučujeme, je nošení bavlněných kalhotek a pokud je to možné choďte co nejvíce bez kalhotek :D Nechte na sebe působit tu volnost a absolutní pohodlí.

 

 

Žádný tlak a žádná tíseň rovná se žádné svědění a pálení

 

Pokud Vás zajímá téma kvasinek více, již brzy vydáme velmi podrobný e-book o Candidě, kde se dozvíte více o detoxikaci těla a jak předcházet tomu, aby se u Vás Candida zabydlela.

 

Komentáře

Buď první kdo přidá komentář.